“AK Parti Trabzon Milletvekili Sayın Muhammet Balta ısırıldığını doktor raporuyla ispatlarsa partimden istifa edeceğim ve konu hakkında bir daha eleştiri yapmayacağım” diyen CHP’li Ceyhun Alemdağ partisinden istifa etti.



CHP Trabzon Ortahisar İlçe Başkanlığına verdiği istifa dilekçesinde CHP’nin 13989282183 nolu üyesi Ceyhun Alemdağ istifa gerekçesini şöyle açıkladı: “13 Ocak 2017 tarihinde sosyal medya hesabımdan duyurduğum ‘AK Parti Trabzon Milletvekili Sayın Muhammet Balta ısırıldığını doktor raporuyla ispatlarsa partimden istifa edeceğim ve konu hakkında bir daha eleştiri yapmayacağım’ sözümün arkasında durarak çok sevdiğim Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiğimi üzülerek bildiririm. AK Parti Trabzon Milletvekili Sayın Muhammet Balta tarafından yayınlanan Adli Tıp Raporu sonrası bu istifa şahsi ve siyasi ahlakım gereği yerine getirilmesi gereken elzem bir olaydır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde vuku bulan ‘ısırılma’ olayının tam manasıyla açıklığa kavuşturulması ise CHP Trabzon İl Başkanlığı, CHP Trabzon Milletvekili ve CHP Genel Merkezi sorumluluğu altındadır. Aksi takdirde Cumhuriyet Halk Partisi üyesi sahipsizdir”.
ADLİ TIP RAPORUNDA HANGİ İFADELERE YER VERİLDİ?
TBMM’inde Anayasa görüşmeleri gerçekleştiği sırada çıkan kavgada bacağından ısırılan AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta Adli Tıp’dan rapor aldı. Ankara Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nde hazırlanan ve Adlı Uzmanı Doktor Barış Akduman imzalı raporda , " Tespit edilen lezyolun ısırma ile husulü mümkün olduğu kanaatine varılmakta” bilgilerine yer verilmişti.