Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcılığına atanan hemşehrimiz, Prof. Dr. Temel Gürdal’ı tebrik ediyor yeni görevinde başarılar diliyoruz.



Vakfıkebir ilçesinde Gürdal Otel'in sahibi merhum Hikmet Gürdal'ın oğlu olan Prof. Dr. Temel Gürdal, başarılı akademik çalışmalara sahip. 1967 yılında Vakfıkebir ilçesi Büyükliman Mahallesinde doğup büyüyen Gürdal, Kemaliye İlkokulu'nun dan sonra 1985 yılında Vakfıkebir İmam Hatip Lisesinden mezun oldu.
SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, rektör yardımcılarını belirlemeye başladı. Prof. Dr. Savaşan, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13. Maddesi uyarınca Prof. Dr. Temel Gürdal’ı rektör yardımcısı olarak atadı.
PROF. DR. TEMEL GÜRDAL KİMDİR!
1967 yılında Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde doğmuş olan Temel Gürdal, Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi’nden 1985’te mezun oldu. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanmış ve 1989 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olmuştur. Karadeniz Teknik Üniversitesinde 1991 yılında araştırma görevlisi olan Gürdal, yüksek lisansını Hacettepe Üniversitesi’nde 1994 yılında, doktorasını Dokuz Eylül Üniversitesinde 2001 yılında tamamlamıştır.
2002 yılında Sakarya Üniversitesi’nde Yrd. Doçent olmuş, aynı yıl Sakarya Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde Maliye Bölüm Başkan yardımcısı ve 2005 yılında mali hukuk anabilim dalı başkanı olmuştur. 2005-2006 yıllarında Maliye Bölüm Başkanlığı yapan Gürdal 2010 yılında Doçent olmuş, 2010-2013 yılları arasında Dekan yardımcılığı yapmıştır.
2014 yılında İngiltere’de Durham üniversitesinde misafir araştırmacı olarak bulunan Gürdal, vergi hukuku, Türk vergi sistemi, kamu maliyesi, maliye politikası alanlarında kitap ve makale yayımlamıştır.
2012 yılında Sakarya/Türkiye’de kurulmuş, ulusal, bölgesel ve uluslararası sorunlara yönelik araştırmalar yaparak, bu çalışmaların sonuçlarını kamuoyuna ve karar alıcılara sunan, akademi ve toplum arasında bir köprü olmayı amaçlayan PESA’nın kurucuları ve araştırmacıları arasında yer alan Gürdal’ın vergi hukuku, Türk vergi sistemi ve islam iktisadı alanlarında PESA’da çalışmalar yapmaya devam etmektedir. Gürdal Evli ve biri kız 4 çocuk babasıdır.