AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 15 Temmuz hain darbe girişiminin asla unutulmayacağını, unutturulmayacağını söyledi.
 
“MİLLETİMİZİN DİRAYETİ VE CESARETİ TÜRK VE DÜNYA TARİHİNE ALTIN HARFLERLE YAZILMIŞTIR”
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada bu darbe girişiminin asla unutulmayacağını, unutturulmayacağını söyledi. Milletimizin 15 Temmuz gecesi canını ortaya koyarak darbeye karşı koyarak Türkiye’de bir daha darbe yapılamayacağını tüm dünyaya ilan ettiğini ifade eden Milletvekili Balta “ Hain FETÖ örgütünce gerçekleştirilmeye çalışılan ancak milletin kararlı duruşu ile tarih yazılan 15 Temmuz ihanet girişiminin yıldönümünü gerçekleştireceğiz. Hain darbeciler geçtiğimiz yıl bu milletin önünü kesmek istediler. Bu milletin güçlenmesini istemeyerek, milletin iradesini ayaklar altına almak istediler.
Milletimiz o gece ayağa kalkarak sokağa çıktı ve sinsi duvarları, surları yıktı geçti. Tankların, tüfeklerin, savaş uçaklarının karşısında Türk Bayraklarıyla, çıplak elleri ile karşı koyan aziz milletimizin dirayeti ve cesareti Türk ve Dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır. Bu bağımsızlık örneği asırlar boyunca da unutulmayacaktır. 15 Temmuz bu ülkenin kaderinin değiştiği, bir milletin iradesine sahip çıkarak destan yazdığı bir tarihtir. 15 Temmuz gecesinin ilk dakikalarından itibaren hemşerilerimizle sokaklara çıkarak milli irademizi koruduk. Bir ay boyunca tüm dünyaya adeta milli irade dersi verdik. Rabbimizin yardımı, Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu ve milletimizin desteği ile ülkemiz üzerinde oynanan hain planı da bozduk. Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratıldılar. Şu anda da adaletimiz karşısında hesap veriyorlar. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle Ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz verilmeyecektir” dedi.
 
“TRABZONHER ZAMAN VE HER YERDE, ŞER ODAKLARA ASLA FIRSAT VERMEMİŞTİR”
Şehitlerin emaneti olan bu topraklarda, aynı inanç ve vatan sevdasıyla güzel Türkiye’nin aydınlık geleceği için mücadele etmeye devam edeceklerini kaydeden Milletvekili Balta “
Artık Türkiye yeni bir döneme girdi ve 15 Temmuz öncesinden daha güçlü bir konumda.
Bu süreçte yaşanılanları çok iyi aktarmamız lazım. 15 Temmuz ruhunu hep beraber yaşatarak gelecek nesillere anlatalım. Trabzon halkı, tarihimizin dönüm noktası sayılabilecek bütün kritik ve hassas dönemlerinde vatan, millet sevdası ile en ön saflarda savaşmaktan ve direnmekten kaçınmamıştır. Her türlü terör örgütünün karşısında her zaman ve her yerde dimdik durmuş, şer odaklara asla fırsat vermemiştir. Aynı bilinçle 15 Temmuz ruhunu tekrar yaşamak ve yaşatmak için, birlik ve beraberliğimizi dosta düşmana göstermek için; Şehitlerimiz için duaya, istiklalimiz için nöbete duruyoruz. Darbeye direnerek, bu uğurda Hakk’ın rahmetine kavuşan aziz şehitlerimiz ile gazilerimizin omuzlarında yükselen vatanımızı gerek içte gerekse dışta tüm şer odaklarına karşı kanımızın son damlasına kadar korumaya söz verdik. Tüm hemşerilerimizi Cumhurbaşkanımızın himayesinde gerçekleştirilecek programlara katılmaya davet ediyorum. 81 ilimizde aynı anda selaların okunacağı gecede hain darbe girişimini bir kez daha tüm halkımızla lanetleyeceğiz. Allah, ümmetin umudunu bağladığı bu ülkeye bir daha 15 Temmuz’lar yaşatmasın. Rabbim birlik ve beraberliğimizi hep daim etsin. Kardeşlik hukukumuza halel getirecek tüm girişimlerden bizleri muhafaza etsin.Ebediyete uğurladığımız aziz kahraman şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de sağlık ve şifa diliyorum “diye konuştu.