Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen gençlik kampları için Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupcu açıklamaklarda bulundu.

“Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupcu Gençlik Kampları ile ilgili olarak ilçe genelinde yaptıkları çalışmalar ve kamplar hakkında bilgi verdi.
Turupcu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen gençlik kampları ilçemiz genelinde bulunan Ortaokul, lise, Meslek Yüksek Okulu ve Kredi ve Yurtlar kurumunu gençlik liderleri Fatih Aktaş ve Öznur Akça ile ziyaret edilerek gençlik kampları hakkında gençlere bilgi verilerek kamplara başvuruların başladığı anlattık. Kamplar deniz ve doğa olmak üzere yaş gruplarına göre belirlenmiştir. Kamplarımız ücretsiz olup, gençlerimiz adreslerinden alınıp adreslerine teslim edilecektir. Ayrıntılı ve daha geniş bilgi almak isteyen gençlerimiz www.gsb.gov.tr adresinden veya Vakfıkebir Gençlik Merkezimize müracaat ederek bizlerden bilgi alabilirler. Büyükliman Havzasındaki bütün ilçelerdeki gençlerimiz bu kamplara müracaat edebilirler. Turupcu, Gençlik Kampları ile ilgili toplantı Kırşehir de yapılmıştır. Yapılan bu toplantıya Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü olarak bizzat katıldım. Gençlerimizin kamp yapacakları ortamları bizzat yerinde inceleyerek kamp bölgesinde çeşitli aktivelerde bulundum. Bu kampların gençlerimiz için faydalı olacağına inanıyorum ve bütün gençlerimizi kamplara katılmalarını öneriyorum.”  Dedi.
“KAMPLAR HAKKINDA BİLGİ”
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen gençlik kampları için başvurular 1 Mayıs'ta başlamıştı. Gençler; çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle unutamayacakları bir dönem yaşayacakları kamplara katılabilmek için 10 Temmuz’a kadar başvurabilir. Başvuru ve değerlendirme detayları şu şekildedir: 
Kamplarımız ücretsiz olup katılacakların ulaşım dâhil bütün ihtiyaçları Bakanlığımız tarafından karşılanacaktır. Ayrıca, katılımcı gençlerin tamamına, yolculukları ve kamplarda geçirdikleri günler için seyahat ve sağlık sigortası yapılarak teminatlar çerçevesinde sağlık hizmeti de verilecektir. 
Kamplarımızda kız ve erkek dönemleri ayrı ayrı yapılacaktır. Bir kamp dönemi 7 gündür. 
Kamplara başvurular 1 Mayıs-10 Temmuz arasında on-line olarak yapılacaktır.
Online başvuru yapma imkânı bulunmayan gençlerin gençlik merkezlerine gitmesi halinde bu kişilerin başvuruları da görevlilerce aynı sistem üzerinden yapılacaktır. 
Gençler, yaş şartının uygun olması koşulu ile Mavi(Deniz) ve Yeşil(Doğa) kamplarına sadece birer kez katılabilecektir. 12-13 yaş grubu (2004-2005 doğumlular) kızlar Mavi(Deniz) kamplara, 14-22 yaş grubu (1995-2003 doğumlular) kızlar Yeşil(Doğa) kamplara, 12-15 yaş grubu (2002-2005 doğumlular) erkekler Mavi(Deniz) kamplara,16-22 yaş grubu (1995-2001 doğumlular) erkekler Yeşil(Doğa) kamplara başvuru yapabilirler.