AK Parti Bursa İli Gemlik İlçe Teşkilatı, 6. Olağan Kongresini Gemlik Sosyal Yaşam Merkezinde yoğun bir katılımla yaptı.


 
Gemlik İlçe Kongresine Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, önceki dönemki bakanlar Efgan Ala ve Mehmet Müezzinoğlu, Milletvekilleri Zekeriya Birkan, İsmail Aydın, Hüseyin Şahin, Osman Mestan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, diğer ilçelerin belediye başkanları, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık ve diğer ilçe başkanlarının yanı sıra, MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, STK, Dernek ve kurum temsilcileri katıldı.
Divanın oluşmasıyla açılan kongrenin divan başkanlığına Trabzon Milletvekili ve Bursa koordinatörü Muhammet Balta seçildi. Divanda Muhammet Karaman, Ali Aykut Türe, Furkan Siyaher ve Şükran Ersöz görev aldı.


 
"ÇAVUŞOĞLU; AK PARTİ SESSİZ DEVRİM YAPTI"
Yapılan konuşmaların ardından Son olarak söz alan Başbakan Yardımcısı Mehmet Çavuşoğlu, geçmişten bugüne örnek vererek yaptığı konuşmasında büyük alkış aldı. Çavuşoğlu şunlara değindi; ‘’Gemlik’te bulunaktan son derece mutluyum. Her kongrede teşkilat mensuplarının dava ruhunun ne kadar güçlü olduğuna bir kez daha şahit oluyorum. Zafer Işık görevi sürecinde son derece ciddi şekilde çalıştı ve önemli sonuçlar aldı. Bugün de, sanki görevi devreden başkan gibi değil de, yeni görev alan başkan gibi heyecanlı ve güzel bir konuşma yaptı. Kendisine teşekkür ediyorum.
Sizin çıkış noktasınız millete ve bu vatana hizmet etme sevdanızdır. Bu nedenle sizler değerlisiniz. Ak Parti Türkiye’yi dönüştürüyor, geliştiriyor ve büyütüyorken, sizler de tarih yazıyorsunuz. Tüm dünyanın yükünü sırtlanan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yüküne omuz verdiğiniz için sizler değerlisiniz. Liderimiz bu yola baş koydu, ‘kefenimi giyip çıktım’ dedi, sizler de onu hiç yalnız bırakmadınız.



 "AK PARTİ YAŞAM STANDARDINI YÜKSELTTİ"
Biz bu yola çıkarken, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak düşüncesiyle yola çıktık. Ak Parti Türkiye’de devrim yaptı. Biz buna sessiz devrim diyoruz. Türkiye önemli değişimler yaşadı. Bugün, 1603 TL asgari ücreti tartışır hale geldi. 2002’de asgari ücret 184 TL’ydi. O zaman asgari ücretle 146 litre mazot alınıyordu. Bugün 318 litre alınıyor. Hani Türkiye batıyordu? Millet artık gözünü açtı. 184 TL’ye 18.9 KG et alınıyordu. Bugün et pahalı diyoruz. Bugün asgari ücretle 51 kg et alınıyor. Ak Parti milletin refahını, huzurunu, yaşam standardını yükseltti. Türkiye zenginleşti, daha da zenginleşecek. Biz bu milletin hizmetkarı olmaya geldik’’ dedi.
Konuşmaların ardından faaliyet raporu sinevizyonda gösterildi. Hesap raporu ve faaliyet raporunun okunmasının ardından Yaşar İslam’ın tek başına aday olduğu kongrede, Ak Parti yeni yönetimi tanıtıldı.
Yaşar İslam’ın başkanlığında AK Parti Gemlik ilçe yönetimi şu isimlerden oluştu; Yaşar İslam, Abdullah Kılıç, Alparslan İlgin, Avni Alparslan Ağır, Aynur Beki, Bayram Doğdu, Ceyhan Türe, Erkan Şen, Ferhat Doğan, Güldane Baykal, Güray Şentürk, Hamza Çiçek, Hasan Ataş, Hüseyin Aydın, İbrahim İnce, İmdat Öztürk, İsmail Çakır, Kenan Bulut, Kenan Karakaç, Meryem Aydın, Necla Akbulut, Ömer Bayrak, Tevfik Yılmaz ve Volkan Özgül.