Karadeniz Bölgesinin en eski kültürel etkinliklerinden birisi olan “Kadırga Otçular Yayla Şenliği" binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Gümüşhane-Trabzon sınırındaki bin 800 rakımlı Kadırga Yaylası'nda, Trabzon'un Şalpazarı-Tonya ilçe belediyeleri ile Gümüşhane'nin Özkürtün-Kürtün, belediyelerinin katkılarıyla düzenlenen geleneksel şenlik, kortej yürüyüşü ile başladı.
 Yayla şenliğinin, tarihi Kadırga Açık Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından gerçekleştirilen açılış programında konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, "Yaylalarda yapılan etkinler insanların buluşması ve geleneklerini yaşatılması adına önem arz ediyor. Buralarda birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerini sergiliyoruz.  Devletimiz, hükümetimiz Trabzon ile Gümüşhane arasında dünyanın en uzun ikinci tünelini yapıyor. Bu hizmetlerde emeği olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Binali Yıldırım'a, bakanlarımıza ve diğer ilgililere teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Şenliğe Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya, Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikci, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, Torul Kaymakamı Mustafa Karali, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman siyasi parti ilçe başkanları, sivil tolumu kuruluşu temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.
Yöreye ait kıyafet giyinenlerin de aralarında bulunduğu binlerce kişi, doğanın eşsiz güzelliği eşliğinde horon tepti. Şenlikte, pestil ve köme gibi yöreye özgü yiyeceklerin tanıtımı ve satışı yapıldı.
Yöresel sanatçıların kemençeleri eşliğinde gün boyu eğlenen yaylacılar unutulmaz bir gün yaşayarak evlerine döndüler.