Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 10-25 Kasım tarihleri arasında “Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi” İzmir’de yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 10-25 Kasım tarihleri arasında İzmir’de yapılan “Bağımlılıkla Mücadele Eğitimine” katılan Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupcu yapılan toplantı ile ilgili olarak açıklamada bulundu.
Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupcu; “Bağımlılıkla mücadele konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan seferberlik ilan etmiştir. Bu doğrultuda İzmir’de gerçekleştirilen “Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi” son derece faydalı ve yararlı olmuştur. Turupcu, İzmir’deki toplantıdan geldikten sonra ilk olarak kaymakam bey’e toplantı ile ilgili bilgi aktarımında bulunduk. En kısa süre içerisinde ilçede çalışma başlatacaklarını belirten Müdür Turupcu sözlerine şöyle devam etti. Kaymakam Bey’in Başkanlığında Belediye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Sivil Toplum Kuruluşları, diğer daire amirleri ve basın mensuplarının da katılacağı bir bilgilendirme toplantısı ve gerekli çalışmaların yapılması için faaliyet planlanmaktadır dedi.”

“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE SEFERBERLİK”
Turpcu, İzmir’de yapılan toplantı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; “Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençleri her türlü bağımlılıktan korumak ve farkındalık oluşturmak amacıyla harekete geçerek, gençlik liderlerine ve merkez müdürlerine bağımlılıkla mücadele eğitimi vermeye başladı. Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitim programı kapsamında, uzman eğitmenler tarafından gençlik liderlerine ve müdürlere eğitim veridi. Toplantıda gençlik liderleri ve müdürler bağımlılıkla mücadelede farkındalık yaratacak ve etkin çözümler getirecek çalışmalar hakkında bilgilendirildi. İzmir'de düzenlenen Gençlik Merkezleri Bağımlılıklarla Mücadele Eğitimi Toplantısı 24 Kasım Cuma günü sona erdi. Gençlik merkezleri koordinatör ve müdürleriyle 81 ilin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri başta olmak üzere binin üzerinde katılımcı eğitimde yer aldı. Trabzon’dan 9 Gençlik Merkezi Müdürü ve 1 Gençlik Merkezi Koordinatörü toplantıya katıldı. Toplantıda görev alan uzmanlar tarafından yapılan açıklamada, 18-35 yaş arası her 20 gençten birinin madde bağımlısı olduğuna dikkat çekildi. Turupcu; Ailesinden, yakın çevresinden sevgi ve ilgi görmeyen gençler, bu boşluğu farklı yerlerde doldurmanın peşine düşüyor. Önemli olan gençlerimizin bağımlı olmadan önce yanlarında olmak ve bu yola hiçbir zaman başvurmamalarını sağlamak. Bağımlı hale gelmiş gençlerimiz için de onları en doğru şekilde bu illetlerden nasıl uzaklaştırabiliriz bunun yolunu arayacağız. Bu mücadele, topyekun bir milletin, bir memleketin var olma hususunda etrafında buluşulması gereken Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi bir seferberlik çağrısıdır." Dedi.
“Gençlik Merkezleri Amaçları”
Müdür Mustafa Turupcu ayrıca gençlik merkezi hakkında bilgi verdi. Gençlik Merkezleri Amaçları; Gençlerin serbest zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak, Gençleri sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirmek, Gençlerin gelişimine katkıda bulunmak, Gençlere rehberlik ve danışmanlık yapmak, Gençleri zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirmek amacıyla; sanatsal, sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetler ile tarihi ve kültürel geziler, kamplar ve spor faaliyetleri düzenlemek, Milli ve manevi değerlerine ve geçmişine bağlı bir gençlik için, sadece ülkemizin değil dünyanın geleceğine yön veren bir gençlik için şuurlu bir gençlik için gençlik merkezleri gençlerimizin yanında. Gençlik Merkezleri; Gençlerimizin milli ve manevi değerlere sahip olması, olaylara, çevreye ve diğer bireylere karşı olan tutum ve davranışlarda insani, ahlaki, kültürel ve toplumsal duyarlılığın artırılması amacıyla Gençlik Merkezleri teşkil edilmiştir. Gençlik Merkezi Kulüpleri, Gençlerin daha aktif katılım göstereceği kulüp çalışmaları gençlik merkezlerinde gençlerimizi bekliyor. Edebiyat Kulübü (Şiir, Roman, Öykü) Tarih Kulübü, Bilim ve Teknoloji Kulübü, El Sanatları Kulübü (Hat, Ebru, Tezhip, Çini, Kaligrafi, Madeni eşya işlemeciliği, Ağaç oymacılık ve ağaç yakma, Takı tasarım, Ahşap boyama, İpek pentur, Kumaş boyama, Alüminyum folyo, Kırk yama,  Vitray), Yöresel Halk Dansları Kulübü, Güzel Sanatlar Kulübü (Resim, Heykel, Çinicilik, Tiyatro), Fotoğrafçılık Kulübü, Müzik Kulübü (Gitar, Bağlama, Keman, Kemençe, Ney), Medya Kulübü (Bilgisayar, internet, Araştırma ve buluşlar, Amatör TV, radyo ve telsizcilik, Sempozyum, Konferans, Panel), Gönüllülük Kulübü (İyilik ağacı), Çevre Kulübü (Çevre koruma, Kuş gözlem, Kazı ve restorasyon, Ağaç dikme, İlaç, kitap, gazete, pil ve benzeri toplama), Girişimcilik ve İnovasyonKulübü (Girişimcilik Eğitimi), Karikatür ve Mizah Kulübü, Satranç Kulübü, Spor Kulübü (Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Tenis, Masa Tenisi, Karate, Taekwondo, Kros, Farklı branşlarda spor karşılaşmaları), Proje Kulübü (Gençlik Projeleri Destek Programı), Uluslararası Çalışmalar Kulübü, Yabancı Dil Kulübü, Tasarım Kulübü (Model Uçak, Robotik Tasarım, Takı Tasarım, Model Tasarım), Kişisel Gelişim Kulübü (Kariyer Planlama, Beden Dili, Diksiyon, Zaman Yönetimi), Sağlık Faaliyet Kulübü
Bakanlık Projeleri olan Şehirler ve Kültürler, Uluslararası öğrenci değişimleri, Deniz ve Doğa Kampları, Skeç, Türk müziği, Halk Dansları ve Şiir yarışmaları.
Hepsi ve daha fazlası için değerli gençlerimizi merkezimize bekliyoruz.